Something new and something old …

Photo Mania Art Hela helgen har jag varit så himla glad för min nya Canon! Det känns som om den verkligen ville bli min. Åh vad jag gillar den!!!! Dessutom fixade köpet en födelsedagspresent till dottern också – en iPad mini som följde med 🙂 Åh vilken helg! Trots regent så jag missade festivalen i Malmö. Var också och levererade hos dottern som har denna mycket speciella tavlan. Jag köpte faktiskt två tavlor av en man från Rumänien som var på en ungersk marknad med sin kanske 9-åriga dotter. När jag vände mig om efter inköpet så såg jag att dottern kramade om pappan och de såg så himla glada ut. Tänk om jag hade fixat deras mat för en vecka eller månad …. Vi körde förbi dem senare när de gåendes var på väg tillbaka till Rumänien – jag stannade och fick deras namn för jag kunde inte läsa namnet på tavlan. Senare visade det sig att det finns ett frimärke med samma motiv så antagligen har han målat av en känd målning. Tänk så mycket mer kreativt än att sitta som tiggare. Viktigt för flickan med en god förebild som far även i deras liv av ekonomiska svårigheter. På tavlan finns en liten flicka som vandrar bort på stigen.

Rumänien har stora områden vid gränsen med ungersk befolkning – sedan Ungerns ”stora” tid. Ungern vill ge även dessa ungerskt medlemskap men jag tror inte Rumänien går med på det.

Helgbilden.

Annonser

9 Responses to Something new and something old …

 1. Rörande historia bakom din bild! Så bra att du köpte tavlorna och gjorde livet lite lättare dem för några dagar framöver!

  Gilla

 2. Elisabeth skriver:

  Så snyggt!!

  Gilla

 3. En värmande berättelse att bära med sig 🙂 och ett fint svartvitt foto!
  http://provtyckningar.blogspot.se/

  Gilla

 4. Åh, så fin tavlan är och dess historia är ju rörande. Mycket fin bild du komponerat i svartvitt. Lysande med din nya kamera?!

  Gilla

 5. Monica o Jacob skriver:

  Vilken härlig tavla, ja visst känns det skönt när man har gjort någon glad;-)
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2013/06/02/9899195-helgbilden/

  Gilla

 6. Marit Johansson skriver:

  Jättefin historia, du kommer att tänka på den varje gång du tittar på tavlan!

  Gilla

 7. Anita skriver:

  Vilken härlig story 🙂 Riktigt så jag blir nästan rörd. Gillar ditt s/v foto skarpt. Så snyggt redigerat och tavlan är helt underbar. Lycka till med din nya Canon 🙂 …undrar just vad du hade innan den 😕

  Gilla

 8. B i r g i t t a skriver:

  Jag hade en Canon EOS 500
  Vad har du för kamera?

  Gilla

 9. Anita skriver:

  Canon EOS 600D 😉

  Gilla

THANKS for stopping by! Wishing you all the best!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s